2024-08-19

Träffa Drilon

Då var det dags att få ner mina tankar och upplevelser i text, att sammanfatta 6 månader på bara några rader lär bli en utmaning men, VI KÖR!😃

Drilon heter jag och har hetat det i 32 år, men jag har även ett till namn sen 5 år tillbaka och det är ”pappa”, vilket jag kallas för hemma av mina 2 små energispridare (och slukare). Kallas även för älskling av frugan men det är oftast när hon vill renovera och göra om hemma❤️

Vem är jag då? Och hur kom denna pappa in på Jovi och fick en helt ny familj? Det ska jag berätta.

För 11 år sedan kläckte frugan en idé om att jag skulle flytta från Norrköping till Falkenberg, det lät läskigt, jag hade ett bra jobb efter studenten och tjänade bra för en 20 åring, men samtidigt spännande, vad gör man inte för kärleken right… Sagt och gjort så gick flytten ner där tanken var att jag bara skulle vara här lite på prov. Jag arbetade som konsult på ett lager under 1 års tid, parallellt med min stora hobby i livet: bilar. Jag älskar att hålla på med bilar, att köpa ett billigt projekt, fixa och laga och sen sälja vidare, det är mitt ”zen mode” i vardagen. Under tiden som jag arbetade som konsult träffade jag olika människor som hade arbetat med allt möjligt tidigare, som väktare bland annat. Väktare tänkte jag?

Efter det passet gick jag loss på Google och hittade en annons ute där ett företag sökte väktare, klart jag söker den tänkte jag, inte för att jag kommer få jobbet men varför inte söka? 1 månad senare satt jag i en väktarbil helt själv och skulle jobba natt för första gången någonsin, det blev startskottet för min personliga utveckling och den erfarenheten som idag har tagit mig till Jovi. Att under 10 års tid få träffa och hantera människor i olika livssituationer skapade en återkommande fråga: vem är människan bakom situationen? Den frågan har följt med i min nya roll där jag frågar: vem är människan bakom CV:t?

De sista 2.5 åren innan Jovi fick jag ett nytt ansvarsområde inom personalansvar och operativ samordning vilket gav mig mer insikt i hur medarbetare ska hanteras och utvecklas, i slutet på 2023 dök annonsen upp: konsultchef sökes i Falkenberg. Det var en no brainer, klart jag skulle söka. Efter 3st tuffa men givande intervjuer ringde jag upp min dåvarande arbetsgivare och sa upp mig, utan att ha fått besked om jag fick tjänsten på Jovi. Anledningen till det var simpel, Ahmed, Micke och Karin såg människan bakom CV:t och magkänslan sa att det kommer att gå bra. Att gå från ett ensamt kontor till att helt plötsligt fått 15st nya kollegor som stöttar, motiverar och vägleder dagligen var något som inte stod i annonsen men som jag ser som en stor bonus och är tacksam för dagligen. Jovi familjen tog emot mig med öppna armar och mina armar är nu lika öppna för er där ute, konsulter som kunder!

Ni hittar mig i den stora metropolen Falkenberg där kontoret finns öppet ifall ni känner för en kall dryck (men även kaffe) och prata motorer och bilar. Jag har andra samtalsämnen också så tveka inte att ta chansen;)

Tack för mig och hoppas att vi hörs och ses!